Súgó a weboldalhoz

Kezdőoldal

A kezdőoldalon közepén az éppen aktuális híreket találjuk, melyek nincsenek időponthoz kötve, de fontos hírek. Ugyanitt találhatóak - felsorolva - azon események (nem mind) amelyek fontosak lehetnek az elkövetkezendő napokban. Ezek már időponttal rendelkeznek. Ha minden eseményre kíváncsiak vagyunk, akkor bal oldalon a naptárból tájékozódhatunk a hónap nevére kattintva.

főoldal aktuális hírei és közelgő eseményei
Főoldali aktuális hírek és közelgő események

Főmenü, almenü

A weboldal tetején találjuk a főmenüt, ezek a legfontosabb kategóriák melyekbe a weboldalon található tartalmakat soroltuk.


főmenü

Rákattintva a főmenü egy adott pontjára, bejöhet középen egy tartalom, de a bal szélen egy almenü is megjelenhet az esetek nagy részében.

almenü
almenü

Oldalsó sávok

Az oldalsó sávokban képek (logók) találhatóak vagy egymás alá helyezve vagy akár egy helyen animációval váltogatva.. Az animációt lapozóval (előző, következő) gyorsíthatjuk. Ezekre a kis képekre kattintva vagy a weboldal egyes tartalmaihoz juthatunk el, vagy más weboldalakra. Elképzelhető, hogy az e-napló képe is kinn lesz a főoldalon így könnyen eljuthatunk a napló oldalára.


oldalsáv egy blokkja

Fejléc és lábléc

A fejlécben az iskola logójára kattintva visszajuthatunk a főoldalra. A fejlécben és a láblécben is találhatóak kicsi logók. Ráhúzva az egeret (PC-n) megtudhatjuk, hogy rákattintva hova juttat el minket.

Keresőmező - általános keresés

A fejléc jobb oldalán található egy keresőmező, melybe egy szót vagy kifejezést írhatunk be (pl. "verseny"). Ha lenyomjuk az ENTER billentyűt, már indul is a keresés. A kereső úgy van beállítva, hogy csak minimum 3 betűs szavakat talál meg. Tehát, ha beírjuk, hogy "és" akkor nem találja meg az és szavakat tartalmazó tartalmakat, de megtalálja az ész, kevés, sejtés és ehhez hasonló kifejezéseket, melyek hossza nagyobb mint 2 betű.

Keresés csatolmányokra (tartalmakhoz feltöltött fájlokra)

Ha kimondottan letölthető nyomtatványokat, tájékoztatókat, dokumentumokat keresünk, vigyázni kell, mert a kereső mezőbe írt szavak nem mindig vezetnek sikerre.

Egy példa:

Ha pl. pdf, doc, docx (Microsoft Word) fájlokat keresünk, akkor bár azok lehetséges, hogy fel vannak töltve a weboldalra csatolmányként, de a kereső mégsem biztos, hogy megtalálja. Miért?
Csak akkor találja meg a kereső, ha a feltöltő személy úgy rakta fel, hogy a webes elnevezésében (kiírt szöveg) is szerepel a pdf, doc vagy docx szótöredék.


Itt hiába keresesl PDF-et, a kereső nem fogja megtalálni.

A fenti ábra azt mutatja, hogy bár a csatolmányok egy tartalomnál lehetnek PDF-ek, de a kereső nem fogja megtalálni ezeket a fent említett módon, hiszen az elnevezésben nincs benne a "PDF".


Ha a "pdf" kifejezésre kerestél ezek a fájlok megjelennek a találatban.

Ez a példa pedig már azt mutatja, hogy a "PDF" kifejezésre ez esetben lesz találat, hiszen az elnevezésben szerepel a "PDF" kifejezés.

Hatékonyabb keresés csatolmányokra

Ha minden fájlt BIZTOSAN meg akarunk találni, mely fel lett töltve csatolmányként valamely tartalomhoz, akkor találunk a weboldalon egy "Fájlkeresés" menüpontot a Dokumentumok főmenűben. Erre kattintva az összes cikkhez, eseményhez stb. rendelt csatolmány megtekinthető.


Minden fájlt megtalálsz a weboldalon itt...

Naptár

A naptár segítségével az időszaki események követhetőek nyomon.

A naptár a következő nézetekkel rendelkezik:

  • Napi nézet (adott nap dátumára kattintva) 
  • Heti nézet (url címbe beírható  kézzel)
  • Havi nézet (A naptárban a hónap nevére kattintva) 
  • Éves nézet (url címbe beírható kézzel) 

Linkek: